Over mij

Mijn naam is Annette Rijksen. Geboren (1979) en getogen in Utrecht. In het verleden heb ik zelf ook problemen met gewichtsbeheersing gehad. Ik weet dus hoe moeilijk het kan zijn. Als je veel bezig bent met je gewicht, belemmert dat je in meerdere facetten van je leven.

Ook ik liep daar tegenaan en probeerde mezelf in eerste instantie te helpen door diëten en calorieën tellen. Met altijd weer een terugval naar overeten als gevolg. Ik besefte dat de oplossing ergens anders moest liggen.

Voedingsdeskundige

Ik verdiepte me in voedingsleer door een opleiding tot voedingsdeskundige. Maar zelfs als je alles over gezonde voeding weet, wil dat nog niet zeggen dat je een gezonde levenswijze vol kunt houden.

Levenscoach

Tijdens mijn opleiding tot levenscoach leerde ik dat achter vertrouwde patronen vaak een diepere oorzaak ligt. En dat de problemen die zich aan de oppervlakte manifesteren vaak een afleiding zijn van de dingen die er echt toe doen. Doordat ik leerde kijken naar wat ik werkelijk miste, begreep ik dat overeten of juist te weinig eten geen oplossing was, maar slechts een uitvlucht.

Ook leerde ik in die opleiding beter naar mezelf kijken en kon ik aan de slag met waar ik werkelijk behoefte aan had. En door daar aandacht voor te hebben, kwam het bezig zijn met eten in een heel ander daglicht te staan.

Lekker in mijn vel

Nu pas kan ik zeggen dat ik lekker in mijn vel zit. En een gezond eetpatroon is nu heel logisch. Een fijne gewoonte voor lijf en leven.

En dat gun ik jou ook. Volg je een coachings- en voedingstraject bij mij, dan doe je het wel zelf maar niet alleen.

'Je doet het zelf, maar niet alleen'